top of page
page-title-bg.jpg

Om oss

Hem    >    Om oss

Rasmus Svärd

Leg. Fysioterapeut
Dipl. Postural Terapeut

Dipl. Funktionell Fotspecialist
Lic. Personlig tränare
Dipl. massör

Rasmus Svärd har 10 års erfarenhet av Postural Träning och en av de första i Sverige att utöva metoden. Han har grundat PosturalWorkout och har hjälpt tusentals människor till smärtfrihet och ökad prestation. Rasmus behandlar, föreläser och utbildar inom metodiken och har nu fler personer i sitt team som fått gedigen utbildning i arbetssättet som visat sig vara så effektivt genom åren. Rasmus bokas på nedan länk:

0733443484, rasmus@posturalworkout.com

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
Fotograf Cecilia AB-PosturalWorkout-3508.jpg

"Så långt jag kan minnas har jag alltid varit intresserad av hälsa och välmående. Det har följt mig genom mitt liv och min idrottskarriär.  

 

Jag har spelat tennis på elitnivå under många år. I yngre åldrar var jag också elitsimmare. Den höga dosen träning samt det brinnande intresset för optimal hälsa/prestation förde mig till den värld jag nu befinner mig i.

 

Till en början utbildade jag mig till Diplomerad Massör och PT - Personlig Tränare. Därefter fick jag möjlighet att utbilda mig till Postural Terapeut av Markus Greus på Optimum-metoden (över 750 timmar lärarledd teori och 2600 timmar praktik med klient under nära handledning). Postural Terapi har sin grund i USA (The Egosque-Method) och har sedan vidareutvecklats av BuserGreus till den form som jag har studerat och praktiserat. Jag har därefter kompletterat med en mängd utbildningar, bland annat Fysioterapeut. 

 

Jag är ödmjukt tacksam för den möjlighet jag fick och det känns otroligt motiverande att vara en av de första i Europa att ha den här kompetensen. Terapiformen är världsunik med kombinationer av kunskap från olika grenar. Influenser finns från bl.a. yoga, alexanderteknik, feldenkrais- terapi, rolfing, Tom Myers arbeten, Vladimir Jandas och Ida Rolf. Grunderna skapades dock av Pete Egosque i USA.

 

Under mina år i branschen har jag även kommit i kontakt med en mängd andra behandlingstekniker som triggerpunktsbehandling, neuromuskulära tester, fascia-behandlingar, akupressur, akupunktur, m.fl. Jag använder utvalda effektiva tekniker som komplement i mina behandlingar allt efter klientens behov.

 

Jag har valt att benämna kombinationen av mina kompetenser som postural träning, eller PW - Postural Workout. Postural = hållning, workout = träna dig till balans. Enkelt uttryckt - skapa en bra hållning. För att få en god hållning, med äkta balans krävs såväl muskulär balans som invärtes balans. Din hållning fungerar som en utmärkt spegel för det skick din kropp befinner sig i både på ut- och insidan. Därför krävs ett holistiskt perspektiv för att uppnå resultat." 

Danielle Jervelycke

Leg. Fysioterapeut
Dipl. Postural Terapeut

Dipl. Funktionell Fotspecialist
Yogalärare

 

 

Danielle arbetar i Göteborgs-teamet och bokas på nedan länk:

0704353670, danielle@stillakroppsterapi.se

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
043A3317.jpg

Rörelse är något som får mig att känna mig fri och levande. När jag kom i kontakt med yoga kom den upplevelsen som i koncentrerad form. Det gav mig en glimt av hur mycket potential min kropp besitter, som en kanal att komma åt många olika delar av mig själv och min upplevelse av mitt liv. Det blev en självklarhet att kropp och själ är i intim förbindelse. Mångåriga studier med en av mina högst värderade lärare Anja Bergh ledde så småningom till att jag utbildade mig till yogalärare.

Sedan dess har jag vidareutvecklat mina kunskaper inom området genom att utbilda mig i och arbeta med bl.a fysioterapi och basal kroppskännedom, med inriktning på psykisk hälsa.

Senaste pusselbiten föll på plats då jag kom i kontakt med Postural terapi genom Rasmus Svärd. I min djupgående utbildning till Postural Terapeut med Rasmus fick jag ta del av en konkret karta till en kropp i balans, ett unikt sätt att förklara kroppen som ett sammanhang, en helhet.

När kroppen hittar in i balans händer något med oss. Balans är en ansträngningslös kraft som kan stilla tankar, stress och smärta och ger möjlighet till ett mer avspänt sätt att leva.

Linnea Österberg

Dipl. Postural Tränare & PhysioScale Coach
Dipl. Optimum-tränare

Dipl. Funktionell Fotspecialist
Dipl. Massör
Dipl. Hälsopedagog

 

Linnea är klinikansvarig i Stockholm och tar emot sina patienter på Torsgatan 36 i Stockholm. Linnea bokas på nedan länk:

 

0704192991, linnea@sthlmpostural.com

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
043A3369.jpg

Att utbilda mig inom Postural Träning blev det självklara valet eftersom det i jämförelses med andra metoder jag mött gav en långsiktig lösning där man kommer åt grundorsaken i kroppen. Jag har fått uppleva en fantastisk resa i min egen kropp, där konstant stelhet och smärta inte längre finns kvar, och inte heller återkommer. 

 

Min utbildningsresa inom Postural Träning började med utbildning till Optimum-tränare. Därefter kom jag i kontakt med PhysioScale konceptet där kunskaperna förfinades ytterligare. Jag har också haft förmånen att få lärlingsledd vidareutbildning av Leg. Fysioterapeut Rasmus Svärd, som var en av Sveriges första utövare av Postural Träning. Vi har fördjupat vårt samarbetet och jag ansvarar för Postural Workout i Stockholms-området. Det känns väldigt bra så långt och vi siktar på att expandera, utbilda ännu fler kollegor och kunna hjälpa fler människor. Vi har en spännande resa framför oss”

 

Linnéa brinner för att ge verktyg till en frisk och stark kropp och motiverar till en långsiktig och god hälsa. Hon vidareutbildar sig kontinuerligt, allt för att fördjupa förståelsen om den fantastiska människokroppen!

LINUS ÅNEVALL

Dipl. Postural Terapeut

Dipl. Funktionell Fotspecialist
Dipl. Massör

Linus arbetar i Göteborgs-teamet och bokas på nedan länk:

0730871337, linus@posturalworkout.com

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
043A3327.jpg

Anledningen till att jag jobbar med postural terapi är för att jag drivs av att optimera saker samtidigt som jag har ett stort intresse för kroppen och prestation. 

 

De senaste tio åren har jag ägnat mig väldigt mycket åt löpning och sprungit flertalet ultramaratonlopp (distanser längre än ett traditionellt maraton) över hela världen. Sedan jag kom i kontakt med postural terapin har jag lärt mig hur jag får ut mer av den kapacitet jag redan hade i mig. Övningarna maximerar samspelet mellan musklerna på ett sätt att min prestation ansträngningslöst förbättras av sig självt. Dessutom har jag fått uppleva en smärtfri och funktionell kropp. Jag önskar att fler människor får känna den lätta och sköna känslan som uppstår när rätt muskler gör rätt saker i rätt tid. 

 

Postural terapi är en träningsform för alla! Oavsett hur gammal du är eller vilken ambitionsnivå du har - om det så bara är en smärtfri kropp i vardagen eller att maximera prestation - så är du varmt välkommen på ett besök. Jag hoppas vi ses. 

bottom of page