top of page
page-title-bg.jpg

Om oss

Hem    >    Om oss

Rasmus Svärd, Grundare

Leg. Fysioterapeut
Dipl. Postural Terapeut

Dipl. Funktionell Fotspecialist
Lic. Personlig tränare
Dipl. massör

Rasmus Svärd har 12 års erfarenhet av Postural Träning och en av de första i Sverige att utöva metoden. Han har grundat PosturalWorkout och har hjälpt tusentals människor till smärtfrihet och ökad prestation. Rasmus behandlar, föreläser och utbildar inom metodiken och har nu fler personer i sitt team som fått gedigen utbildning i arbetssättet som visat sig vara så effektivt genom åren. Rasmus bokas på nedan länk:

0733443484, rasmus@posturalworkout.com

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
Fotograf Cecilia AB-PosturalWorkout-3508.jpg

"Så långt jag kan minnas har jag alltid varit intresserad av hälsa och välmående. Det har följt mig genom mitt liv och min idrottskarriär.  

 

Jag har spelat tennis på elitnivå under många år. I yngre åldrar var jag också elitsimmare. Den höga dosen träning samt det brinnande intresset för optimal hälsa/prestation förde mig till den värld jag nu befinner mig i.

 

Till en början utbildade jag mig till Diplomerad Massör och PT - Personlig Tränare. Därefter fick jag möjlighet att utbilda mig till Postural Terapeut av Markus Greus på Optimum-metoden (över 750 timmar lärarledd teori och 2600 timmar praktik med klient under nära handledning). Postural Terapi har sin grund i USA (The Egosque-Method) och har sedan vidareutvecklats av BuserGreus till den form som jag har studerat och praktiserat. Jag har därefter kompletterat med en mängd utbildningar, bland annat Fysioterapeut. 

 

Jag är ödmjukt tacksam för den möjlighet jag fick och det känns otroligt motiverande att vara en av de första i Europa att ha den här kompetensen. Terapiformen är världsunik med kombinationer av kunskap från olika grenar. Influenser finns från bl.a. yoga, alexanderteknik, feldenkrais- terapi, rolfing, Tom Myers arbeten, Vladimir Jandas och Ida Rolf. Grunderna skapades dock av Pete Egosque i USA.

 

Under mina år i branschen har jag även kommit i kontakt med en mängd andra behandlingstekniker som triggerpunktsbehandling, neuromuskulära tester, fascia-behandlingar, akupressur, akupunktur, m.fl. Jag använder utvalda effektiva tekniker som komplement i mina behandlingar allt efter klientens behov.

 

Jag har valt att benämna kombinationen av mina kompetenser som postural träning, eller PW - Postural Workout. Postural = hållning, workout = träna dig till balans. Enkelt uttryckt - skapa en bra hållning. För att få en god hållning, med äkta balans krävs såväl muskulär balans som invärtes balans. Din hållning fungerar som en utmärkt spegel för det skick din kropp befinner sig i både på ut- och insidan. Därför krävs ett holistiskt perspektiv för att uppnå resultat." 

Linnea Österberg, Stockholm

Dipl. Postural Terapeut
Dipl. Optimum-tränare

Dipl. Funktionell Fotspecialist
Dipl. Massör
Dipl. Hälsopedagog

 

Linnea är klinikansvarig i Stockholm och tar emot sina patienter på Torsgatan 36 i Stockholm. Linnea bokas på nedan länk:

 

0704192991, linnea@sthlmpostural.com

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
043A3369.jpg

Jag har alltid haft en passion att hjälpa människor till ett bättre välbefinnande. Känslan av att vara på rätt plats infann sig redan under min första utbildning till Hälsopedagog, och är mitt fortsatta driv till att lära mig mer om människokroppen.

Hälsa och välmående är ett stort och brett ämne där det holistiska perspektivet av kroppen är en viktig del enligt mig. Många jag möter upplever att den lokala symtomlindringen inte ger det långsiktiga resultatet och det är här vårt arbete med Postural träning blir oerhört viktigt. Postural träning tar hänsyn till samspelet i kroppen, funktionen och rörelsefriheten.

Optimumtränare-utbildningen var starten för mig inom Postural träning, en gedigen utbildning inom metoden. Från den dagen har jag spenderat all tid jag haft till att vidareutbilda mig, förstå mer och djupdyka inom metoden. Jag har bland annat gått kurser för Rasmus Svärd och Mattias Hallström inom Physio Scale och Fotspecialist vilket gett mig fantastisk kunskap. Att sedan få lärlingsledd utbildning av Rasmus har gett oss teamkänslan och en spetskompetens i hur vi kombinerar alla noga utvalda tekniker in i behandlingen med klienten.

Sedan några år är jag klinikansvarig för Postural Workout i Stockholm. Vi ser ett stort ökat intresse från både terapeuter och patienter och vår förhoppning är att kunna hjälpa fler människor till en ny förståelse om sin kropp, förbättrad funktion och mer rörelsefrihet.

Helena Zätterberg, Kungälv

Dipl. Osteopat sen 2012
Dipl. Optimum Terapeut, sen 2017

Dipl. Postural Terapeut

Friskvårdsterapeut

 

 

Helena arbetar i Kungälv och bokas på nedan länk:

0704977161

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
123_4 (1)_edited.jpg

Jag brinner för att hjälpa människor till ett bättre välmående, min resa började för många år sedan då jag utbildade mig till friskvårdsterapeut. Jag kände snabbt att jag hade hittat hem och detta var starten på en lång resa inom hälsa. Efter att jag var klar med utbildningen sökte jag in till Osteopatutbildningen. Där tillbringade jag fyra år vilket gav mig en gedigen grund att stå på. Efter slutförd utbildning år 2012, var jag hungrig på att börja arbeta med kunder och fick då anställning på en klinik. Jag träffade en mängd olika människor med diverse kroppsliga problem och det gav mig mycket erfarenhet inom yrket. Tidigt började jag känna att jag sökte efter något mer. Osteopatutbildningen gav mig otroligt mycket kunskap inom manuella behandlingstekniker, men jag saknade kunskap om hur jag kunde hjälpa kunderna vidare till att inte få återkommande besvär i rörelseapparaten. År 2017 kom Postural träningen in, jag kom i kontakt med Markus Greus (grundaren till Optimum-metoden) och då föll ännu en pusselbit på plats. Jag fick förmånen att privatutbildas av Markus Greus inom Postural träning till Postural terapuet/Optimumterapeut. Jag har i flertalet år arbetat tillsammans med Markus på Optimum-klinikerna och har under åren träffat mängder av människor med diverse problematik.
 

Nu har jag fått möjligheten att fortsätta min resa och bli en del av Postural Workout-teamet.

Jag är otroligt tacksam över alla människor som jag träffat och all den fina kunskap jag har fått ta del av. Jag ser fram emot att träffa dig och hjälpa dig på din resa mot ett bättre välmående.

Danielle Jervelycke, Göteborg

Leg. Fysioterapeut
Dipl. Postural Terapeut

Dipl. Funktionell Fotspecialist
Yogalärare

 

 

Danielle arbetar i Göteborgs-teamet och bokas på nedan länk:

0704353670, danielle@stillakroppsterapi.se

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
043A3317.jpg

Rörelse är något som får mig att känna mig fri och levande. När jag kom i kontakt med yoga kom den upplevelsen som i koncentrerad form. Det gav mig en glimt av hur mycket potential min kropp besitter, som en kanal att komma åt många olika delar av mig själv och min upplevelse av mitt liv. Det blev en självklarhet att kropp och själ är i intim förbindelse. Mångåriga studier med en av mina högst värderade lärare Anja Bergh ledde så småningom till att jag utbildade mig till yogalärare.

Sedan dess har jag vidareutvecklat mina kunskaper inom området genom att utbilda mig i och arbeta med bl.a fysioterapi och basal kroppskännedom, med inriktning på psykisk hälsa.

Senaste pusselbiten föll på plats då jag kom i kontakt med Postural terapi genom Rasmus Svärd. I min djupgående utbildning till Postural Terapeut med Rasmus fick jag ta del av en konkret karta till en kropp i balans, ett unikt sätt att förklara kroppen som ett sammanhang, en helhet.

När kroppen hittar in i balans händer något med oss. Balans är en ansträngningslös kraft som kan stilla tankar, stress och smärta och ger möjlighet till ett mer avspänt sätt att leva.

Linus Ånevall, Göteborg

Dipl. Postural Terapeut

Dipl. Funktionell Fotspecialist
Dipl. Massör

Linus arbetar i Göteborgs-teamet och bokas på nedan länk:

0730871337, linus@posturalworkout.com

Screen Shot 2020-02-26 at 07.20.13.png
043A3327.jpg

Anledningen till att jag jobbar med postural terapi är för att jag drivs av att optimera saker samtidigt som jag har ett stort intresse för kroppen och prestation. 

 

De senaste tio åren har jag ägnat mig väldigt mycket åt löpning och sprungit flertalet ultramaratonlopp (distanser längre än ett traditionellt maraton) över hela världen. Sedan jag kom i kontakt med postural terapin har jag lärt mig hur jag får ut mer av den kapacitet jag redan hade i mig. Övningarna maximerar samspelet mellan musklerna på ett sätt att min prestation ansträngningslöst förbättras av sig självt. Dessutom har jag fått uppleva en smärtfri och funktionell kropp. Jag önskar att fler människor får känna den lätta och sköna känslan som uppstår när rätt muskler gör rätt saker i rätt tid. 

 

Postural terapi är en träningsform för alla! Oavsett hur gammal du är eller vilken ambitionsnivå du har - om det så bara är en smärtfri kropp i vardagen eller att maximera prestation - så är du varmt välkommen på ett besök. Jag hoppas vi ses. 

bottom of page