Rasmus Svärd - Postural Terapeut, legitimerad fysioterapeut, licencerad personlig tränare och diplomerad massör
rasmus svärd

Postural Terapeut

leg. Fysioterapeut

Lic. Personlig tränare

Dipl. massör

"Så långt jag kan minnas har jag alltid varit intresserad av hälsa och välmående. Det har följt mig genom mitt liv och min idrottskarriär.  

 

Jag har spelat tennis på elitnivå under många år. I yngre åldrar var jag också elitsimmare. Den höga dosen träning samt det brinnande intresset för optimal hälsa/prestation förde mig till den värld jag nu befinner mig i.

 

Till en början utbildade jag mig till Diplomerad Massör och PT - Personlig Tränare. Därefter fick jag möjlighet att utbilda mig till Postural Terapeut av Markus Greus på Optimum-metoden (över 750 timmar lärarledd teori och 2600 timmar praktik med klient under nära handledning). Postural Terapi har sin grund i USA (The Egosque-Method) och har sedan vidareutvecklats av BuserGreus till den form som jag har studerat och praktiserat. Jag har därefter kompletterat med en mängd utbildningar, bland annat Fysioterapeut. 

 

Jag är ödmjukt tacksam för den möjlighet jag fick och det känns otroligt motiverande att vara en av de första i Europa att ha den här kunskapen. Terapiformen är världsunik med kombinationer av kunskap från olika grenar. Influenser finns från bl.a. yoga, alexanderteknik, feldenkrais- terapi, rolfing, Tom Myers arbeten, Vladimir Jandas och Ida Rolf. Grunderna skapades dock av Pete Egosque i USA.

 

Under mina år i branschen har jag även kommit i kontakt med en mängd andra behandlingstekniker som triggerpunktsbehandling, neuromuskulära tester, fascia-behandlingar, akupressur, akupunktur, m.fl. Jag använder utvalda effektiva tekniker som komplement i mina behandlingar allt efter klientens behov.

 

Jag har valt att benämna kombinationen av mina kompetenser som postural träning, eller PW - Postural Workout. Postural = hållning, workout = träna dig till balans. Enkelt uttryckt - skapa en bra hållning. För att få en god hållning, med äkta balans krävs såväl muskulär balans som invärtes balans. Din hållning fungerar som en utmärkt spegel för det skick din kropp befinner sig i både på ut- och insidan. Därför krävs ett holistiskt perspektiv för att uppnå resultat.