top of page
page-title-bg.jpg

Referenser Postural Träning

Hem    >    Referenser Postural Träning

Colting.png

...Jag är glad att kunna ha Rasmus som resurs för att säkerställa min träning och hälsa går åt rätt håll!"

Jonas Colting, Dubbel Ultraman Världsmästare i Triathlon

pompe.png

"Det ger en fantastisk effekt att träna med Rasmus. Man går ifrån behandlingen med lättare steg, bättre hållning och mer kunskap..."

Annelie Pompe, världsrekordhållare i fridykning

örjan kihlström.png

"...Postural träning hjälpte mig tillbaka till tävlingsbanan på förvånansvärt kort tid, och framförallt har jag inte haft ett enda ryggskott..."

Örjan Kihlström, professionell kusk med över 6,000 segrar

Fulla recensioner nedan
Jonas Colting, Världsmästare

Det är få terapeuter som har lika bra koll på kroppen och dess behov som Rasmus. Med en blandning av manuell terapi och träningsövningar så blir de svaga länkarna i den egna strukturen mycket bättre. Jag är glad att kunna ha Rasmus som resurs för att säkerställa min träning och hälsa går åt rätt håll! 

- Jonas Colting, dubbel Ultraman världsmästare i Triathlon. Internationella framgångar på långdistanstriathlon med flera VM-medaljer.

Annelie Pompe, Världsrekordhållare

Det ger en fantastisk effekt att träna med Rasmus. Man går ifrån behandlingen med lättare steg, bättre hållning och mer kunskap. Som elitidrottare har jag samlat på mig en del skador och gått till andra snabba behandlingar som inte hjälpt mer än kortsiktigt. Rasmus behandling är mer grundlig, ärlig och långsiktig - och det funkar bättre än något annat. Jag vet vad jag behöver göra när jag får ont. Samtidigt som träningen lär man sig nya saker om kroppen och kroppens system och träningslära som är spännande! Jag kan varmt rekommendera Rasmus träning, inte bara när man har ont eller problem, utan helst i förebyggande syfte.

- Annelie Pompe, världsrekordhållare i fridykning med 126 m, äventyrare och första svenska kvinna att bestiga nordsidan av Mount Everest och  “the seven summits”.

Annika Billstam, 3 VM Guld i orientering

Jag hade haft problem med ländryggen sedan en ganska lång tid tillbaka som kom under slutet av min elitaktiva karriär och som accentuerades åren därefter. Jag hade sökt hjälp på flera håll, under och efter min elitidrottssatsning, men utan positiva resultat på ryggsmärtan. Min bror rekommenderade Rasmus tidigt då han blivit hjälpt och jag ångrar idag att jag inte tog kontakt tidigare. Efter bara ett par besök och ett individanpassade övningsupplägg har jag blivit smärtfri. Det viktigaste av allt är jag fått verktyg i form av enkla övningar jag kan göra om jag känner att besvären kommer smygande och som ger positiv effekt direkt. Rasmus är noggrann och förklarar och instruerar på ett tydligt sätt."

 

Annika Billstam, 3-VM guld av totalt 14 VM-medaljer i orientering

Örjan Kihlström, en av världens främsta travkuskar

Jag har jobbat med trav hela mitt yrkesliv, dom sista 22 åren som professionell kusk. I november 2013 fick jag ett rejält diskbråck som tvingade mig att ta en timeout från körningen,operation var mkt nära, men  i samband med det fick jag tips om att prova Postural Terapi, det hjälpte mig tillbaka till tävlingsbanan på förvånansvärt kort tid, och framför allt har jag inte haft ett enda ryggskott sen jag började med Postural Terapi.

-Örjan Kihlström, professionell kusk med över 6000 segrar, framröstad till årets kusk 8 gånger och flertalet tunga titlar som Elitloppet, Prix d'Amérique och kriterieseger på meritlistan

Khaddi Sagnia, EM Brons i Längdhopp

Jag är väldigt glad och nöjd med att jobba ihop med Rasmus. Jag måste säga att jag blev djupt imponerad av hans arbete redan efter första besöket. Han fick mig att känna mig omhändertagen, trygg samt lyssnad på, vilket gjorde att det byggdes ett större förtroende för honom som terapeut. Äntligen har jag hittat rätt, Rasmus har fått mig att tänka och jobba med kroppen på ett annorlunda sätt, vilket har gjort att jag har hittat mina svaga länkar i kroppen och att jag numera vet om hur jag kan förstärka dom för att kunna prestera på topp med hjälp av varenda liten muskel jag har inom mig.  

- Khaddi Sagnia, EM-Brons 2021, Ungdoms OS-Guld, flertalet SM-medaljer

Stina Langenius, EM-Guld, NM-Guld, SM-Guld

ag har träffat Rasmus på grund av olika gymnastik-relaterade skador och har efter varje besök känt en påtaglig skillnad inte bara i minskad smärta men även ökad muskelkontakt. Rasmus tar sig tid att förklara komplexa samband på ett enkelt sätt och efter besöken förstår jag både mina skador och min kropp bättre än innan. Rasmus har ett väldigt professionellt bemötande och jag är tacksam för hans stora engagemang oc hvilja att hjälpa mig att må och prestera bättre i min träning. 

- Stina Langenius, Truppgymnast EM Guld, NM Guld, SM Guld

Viktor Stjern, EM Brons, SM Guld

Som tennis/padel-spelare är skador tyvärr en del av vardagen. Sedan jag kom i kontakt med Postural Terapi har jag inte bara fått bukt med flera efterhängsna skador, oavsett vilken del av kroppen som behöver hjälp så sitter Rasmus inne på ny kunskap och skräddarsydda scheman som snabbt ger resultat. En nytänkande form av rehab/förebyggande som känns oerhört 2020 och som verkligen ser till kroppen som en enhet."

-Viktor Stjern, Svensk Mästare i Padel 2019 och EM-brons medaljör i Padel 2019, tidigare topp nationell nivå som junior tennisspelare.

Sharam Alborz, SM Guld i Styrkelyft 

Jag är väldigt kräsen när det kommer till att ta extern hjälp i form av manuell terapi, massage och träningsprogram. Beslutet att ta hjälp av Rasmus är dock ett jag aldrig kommer ångra. Jag har inte bara fått hjälp med bli smärtfri utan även med att kunna prestera maximalt i mina idrotter. Numera rekommenderar jag alla mina egna klienter att ta kontakt för att bli kvitt problemen på djupet.

- Sharam Alborz, SM-Guld i styrkelyft, ultra-traillöpare och ägare av Vagnhallen CrossFit. Tidigare innehavare av svensk rekord i marklyft 275,5 kg med en kroppsvikt på 73,5 

Andrea Berggren, bästa svensk i EM i Crossfit

Jag kom till Rasmus med dålig hållning samt smärta i fot och höft. under min Crossfit karriär har jag tidigare fått  diverse behandlingar som alla har haft gemensamt att de behandlar lokalt, där smärtan sitter. Det gjorde inte Rasmus, magin är att han ser hela kroppen som en kedja där alla länkar är lika viktiga. Efter att vi hittade den svaga länken har jag varit smärtfri, trots hård och intensiv träning. Kroppen har dessutom fortsatt vara smärtfri trots en omställning till ultralöpare, en graviditet och sen tillbaka till ultra.

- Andrea Berggren, EM i Crossfit 2014, 2016 (9e plats, bästa svensk), 1a Åda Wild Boar Ultra 60 km,

5a Kullamannen Dubbeldöden 44 km

Petter Ekfeldt, SM Guld 

Jag hade stora problem med en baksida lårskada 3 veckor innan SM i Styrkelyft, och med hjälp av Rasmus och Postural träning blev jag snabbt bättre och kunde prestera på min högsta nivå. Jag vann Guld i -66kg 14-19år, och var då 15 år gammal.

-Petter Ekfeldt, SM-Guld i Styrkelyft.

Erik Johansson, SM Guld 

Jag har träffat en mängd osteopater, sjukgymnaster och naprapater men ingen kan mäta sig med Rasmus Svärd! Han har hjälpt mig att hitta en balans i kroppen och fått mig att prestera på topp. Genom behandling och träningsprogram har Rasmus fått mig att bli av med återkommande problem och skador. 

 

Erik Johansson-  P19 SM-Guld i längdhopp 2020, juniorlandslagsman i friidrott  med ett flertal JSM medaljer och brons på nordiska U20 mästerskapen. Svenskt juniorrekord och guld på stafett SM

Oliwer Danielsson, SM Guld 

Jag gick till Rasmus för ca 2 månader sen på grund av instabiltet i hela kroppen i princip, även små skador här och där. Jag fick ett par övningar och redan nu har jag både fått bättre resultat under träningen och förhoppningsvis ser jag det på tävling också. Rasmus har även hjälpt till att koppla på mina muskler så att alla muskelgrupper hänger med i rätt rörelse för att få ut maximal styrka i varje övning. Tack!!

 

Oliwer Danielsson - SM Guld i Längdhopp och 60 m sprint som junior. SM-guld & svenskt rekord i stafett SM som junior. Juniorlandslagsman i friidrott

Mimi Grosselius, SM Guld 

För 3 år sedan fick jag reda på att jag hade en utbuktande disk i ländryggen som låg och skavde på min nerv, ibland kunde hela vänster benet domna bort. Som elitidrottare trodde jag att min karriär var över. Fick hjälp av Rasmus och sakta men säkert med behandling och övningar blev jag bättre. Nu har jag tävlat rodd i ca 1,5 år igen och har sällan ont av min skada. Rasmus har hjälpt mig något otroligt och den behandling/hjälp man får är av högsta klass! Även när jag bodde utomlands kontaktade jag Rasmus kring råd då det var honom jag litade mest på!

-Mimi Grosselius, Elitroddare med flera SM-Guld på meritlistan 

Markus Eriksson, SM Guld 

"Känner redan stor skillnad efter endast en behandling hos Rasmus då kroppen genast känner sig mjukare och smidigare. Ökad rörlighet i benen och känner mig inte längre lika låst i höft och ljumskpartiet. Har fått väldigt bra övningar och tips som jag kommer ha nytta av"

-Markus Eriksson. SM-guld på meritlistan. DC-spelare i Svenska landslaget i Tennis

Emma Shasteen, SM Guld 

"Tack Rasmus för att du lyckades hjälpa mig tillbaka till det bästa som finns, tennis! För ett år sedan rycktes tennisen bort från mitt liv. Tennis har varit en stor del av mig så länge jag minns. Min höftskada blev den största utmaningen jag har mött med smärtor över 1 års tid innan jag träffade Rasmus! Efter två besök hos honom har jag varit smärtfri. Jag fortsätter med dina övningar och följer dina råd. Min tacksamhet till dig går inte att beskriva med ord."

-Emma Shasteen, tennisspelare med flera junior SM-guld på meritlistan.

John Hallquist Lithén, SM Guld 

Jag upplever att Rasmus på ett effektivt sätt löser de problem man har med kroppen. Jag har fått hjälp med både knän och armar. Metoden är smidig och de träningsprogram man får med sig hem är skräddarsydda för att maximera sin kroppsliga prestation. Tacksam!

 

-John Lithén, SM Guld Elitserien, Vinnare Båstadtennis P18, SM-mästare P15-Lag

Samuel Käll, juniorlandslaget Trampolin

Jag hade ryggsmärta till och från under 1,5 år. Efter enbart ett besök hos Rasmus och Postural Workout är jag nu helt symtomfri"

- Samuell Käll, juniorlandslaget Trampolin

Adam Hofbauer, TV-pucken medalj i ishockey 

Jag spelar elithockey och var tyvärr med om en fraktur i foten. När jag kom tillbaka till isen efter rehab så kände jag fortfarande smärta och obehag. Efter besök hos Rasmus så försvann den smärtan direkt och foten kändes mycket stabilare på isen. Jag har fortfarande rehab kvar och behöver öka rörligheten ytterligare, Rasmus har gett mig riktigt bra verktyg att jobba vidare med!

- Adam Hofbauer, elit-juniorhockey spelare

Maria Cerboni, Yoga Teacher of the Year 2018 Sweden

Jag har på nära håll sett de underverk som Rasmus utövat på smärt-tillstånd och stela kroppar. Kronisk värk som magiskt försvunnit på 20-30 minuter. Jag och Rasmus har jobbat ihop med workshops och i olika sammanhang och jag har sett ryggskott, impingement-axlar, knävärk försvinna på bara några dagar, trots kroniska diagnoser! 

- Maria Cerboni - Yoga Teacher of the Year 2018 Sweden - guide - Board yoga - SUP instructor - founder of Corpo By Cerboni

Konstant ryggsmärta

"Efter att ha haft konstant ont i ryggen senaste tre åren och besökt en större mängd fysioterapeuter av olika slag utan hjälp blev Rasmus min räddning. Ett liv som präglats av ishockey och CrossFit har satt sina spår med diverse stelheter och smärta. Med Rasmus hjälp kan jag nu äntligen röra mig smärtfritt, träna bättre och inte behöva pusta och stöna när jag tar på mig strumpor och skor! Som gymägare är Rasmus den första jag rekommenderar mina medlemmar att gå till vid kroppsliga problem. Proffsig och extremt  kunnig med fin fingertoppskänsla. Min bäst investerade peng någonsin!”

- Fredrik Cedergren, tidigare landslagsspelare i ishockey, Ägare av Vagnhallen CrossFit

Ryggsmärtor

Har varit smärtfri ända sedan den dagen jag var hos dig i April. Ända sedan jag började tävla på allvar som pojk så har jag aldrig haft en hel säsong utan skador. Alltid haft ont någonstans och vanligtvis i ryggen. Men att jag nu i snart 6 månader varit helt skadefri är jag extremt glad över!

- Eric Samuelsson, Elit-tennisspelare

Ryggproblem

Tack Rasmus, min rygg har varit bra ända sedan jag varit hos dig, försöker göra övningarna varje dag. Min rygg har känts jättebra och jag har varit med på allt under träningarna.

- Maja Svensson, Elit-handbollsspelare

Återkommande ryggskott

Efter flera år med återkommande ryggskott och ständiga känningar av ryggen kom jag i kontakt med Rasmus på Postural Workout sommaren 2017.

I skrivande stund har det hunnit bli början av 2018 och jag har sedan mitt första möte med Rasmus i augusti varit nästan helt smärtfri, inte haft några ryggskott och har dessutom en annan rörlighet än vad jag hade tidigare.

Innan jag började gå hos Rasmus så hade jag så långt jag kan minnas aldrig kunnat sätta mig på huk med hälarna i golvet (naturlig viloposition) men helt plötsligt kunde jag som en ”bieffekt” av övningarna jag gjort för ryggen även göra det utan problem.

Jag kan verkligen varmt rekommendera Rasmus och Postural Workout.

 

-Maria Breitholtz Söderström

Knäproblematik

Jag uppskattar verkligen din behandling och känner att det har hjälpt mig rejält med mitt knä. Nu rör jag mig obehindrat igen! Tusen tack Rasmus..

- Thor Maugesten

Hälsporre

I början av 2017 fick jag hälsporre som gjorde mycket ont. De jag pratade med sade att det sitter i under lång tid. Då blev jag rekommenderad att kontakta Rasmus. Efter besök hos honom med behandling och genomgång av ett noga specificerat träningsschema blev jag av med hälsporren efter 2 veckor.

- John Brolin

Cervikalt Diskbråck och besvär Axlar/Skuldror

Hade i ett par år haft problem med smärta och besvär i axlar/skuldror efter 2 diskbråck i nacken. Har varit på regelbundna osteopatbehandlingar som gett mig bra hjälp och smärtlindring men bara under en kort tid efter behandlingen. Besvären blossade upp igen.

Sökte därför hjälp hos Rasmus och postural terapi träning. Med denna träning har jag fått kunskaper och verktygen om kroppsbalansering och hur detta hjälper mig att långvarigt få bra resultat på min smärta i kroppen. Är nu äntligen smärtfri långvarig! 

-Annie Ohlsson

Frusen Skuldra med värkproblematik

Jag fick diagnosen frozen shoulder (frusen skuldra) i mitten av 90-talet och fått behandlingar och kortison-sprutor vid flera tillfällen så jag har fått förkalkningar men inte sluppit smärtan förrän efter behandling hos Rasmus - det är faktiskt fantastisk att inte ha ont!

-Sigrid Andreasson

Kronisk värkproblematik

Rasmus Svärd, Postural Terapeut på Postural Workout, var den person som, efter fyra års sökande, hittade en lösning på min problematik. Han har ett fantastiskt öga att se kroppen som en helhet. Ett långsiktigt och professionellt koncept som ger mig trygghet och stabilitet.

- Daniel Blomdahl

Ridolycka med tidigare förlamning

2007 var jag med om en ridolycka och bröt nacken med en inkomplett tetrapares som följ. Initialt var jag helförlamad men har kommit upp på benen och är idag gående. Jag har under dessa år träffat på olika yrkesgrupper inom rehabilitering (sjukgymnaster, naprapater, kiropraktiker och olika Personliga Tränare). Jag är dessutom själv utbildad gruppträningsinstruktör och har läst anatomi, fysiologi och träningslära.

 

När jag nu fått hjälp av Rasmus och fått pröva på den posturala terapin så upplever jag stora framsteg och tänker att det var ju synd att jag inte träffat på Rasmus och denna behandlingsform tidigare. Jag har fått mycket mindre kramper och lättare att gå, t.ex släpar jag inte längre min högra fot, har fått mycket bättre kontakt med olika muskelgrupper som tidigare har varit svåra att aktivera. Jag kan verkligen rekommendera detta till alla som behöver hjälp! Det är effektivt, skonsamt och ofarligt. Dessutom lär man sig väldigt mycket hur kroppen fungerar .

 

Att Rasmus sen är en väldigt positiv och inspirerande person bidrar ju till att det dessutom blir roligt att träna.

Jag är väldigt glad över att äntligen fått så bra redskap i min rehabilitering/vardag .

- Karin Tomner Broman

Höftartros

Efter att ha provat massa olika terapier såsom Naprapati, massage, ”artros-skola” (sjukgymnast) samt akupunktur så kunde jag till hitta något som verkligen gjorde nytta. Detta var när jag kom i kontakt med Postural Terapi där man tog ett helhetsgrepp för min kropp. Jag kunde med hjälp av de träningsprogram sakta men säkert stärka mina muskler så att min smärta minskade drastiskt och jag kunde röra mig på ett bättre sätt.

Tyvärr har min artros utvecklats så att jag troligen kommer behöva en protes men jag är övertygad att med den hjälp jag fått och kommer få efter en operation så kommer min rehab gå skyndsamt och jag ser fram emot detta. Även om det inte kan stoppa artros så har det minskat mina besvär ordentligt och förmodligen skjutit fram en operation.

 

Jag rekommenderar verkligen Postural Terapi!

- David Sjöberg

Ett axplock referenser från bokadirekt.se nedan
Screen Shot 2021-01-10 at 09.46.08.png
Screen Shot 2021-01-10 at 09.47.11.png
Screen Shot 2021-01-10 at 09.47.45.png
Före/Efter bilder på personer som tränat Postural träning
My Post (69).png
Från första till andra besöket
Screen Shot 2021-01-10 at 09.59.51.png
Screen Shot 2021-01-10 at 10.00.05.png
Efter en längre tid Postural träning
Screen Shot 2018-02-25 at 12.19.03.png
Efter första besöket...
Screen Shot 2018-02-25 at 12.20.06.png
I början och slutet av första besöket. Bilden illustrerar maximal förmåga att lyfta benet från bänken.
Screen Shot 2018-02-25 at 12.20.41.png
bottom of page