top of page
page-title-bg.jpg

Postural Träning

Hem    >    Postural träning

Postural_edited.jpg
raz1.jpg

Vad är Postural Träning?

Efter att ha sett tusentals människor, unga som gamla, aktiva som stillasittande, skadade och friska, elitidrottare inom många olika idrotter. Svenska mästare, världsmästare och olympiska mästare - Går det inte att undvika att se att de posturala grundprinciperna gäller ALLA. " - Rasmus Svärd, Postural Terapeut

Bakgrund

Postural Workout, eller postural träning, har vuxit fram ur en kombination av grenar inom träning, hälsa och manuell behandling. Grundpelaren är Postural Terapi av BuserGreus (Utvecklad av bl.a. Markus Greus på Optimum-metoden), en vidareutveckling av The Egoscue Method som startades i USA.

Felaktig kroppshållning och rörelsemönster anses vara en strukturell grundorsak till smärtproblematik och oförmåga att prestera på topp. Genom att korrigera hållning och rörelsemönster startar kroppens självläkning och symtom försvinner samt prestation ökar!

Hållning ska vara avslappnad, naturligt upprätt och ske av sig självt, utan medveten tanke eller korrigering. Rörelse ska kännas lätt, utan motstånd och naturligt fri. Detta förhållningssätt till människokroppen är en kärnpelare inom metoden. Vi är alla födda med en inneboende förmåga att hålla oss upprätta mot gravitationen. Sittande och västerländskt leverne har en tendens att slå ut detta fundamentala och eleganta system och postural träning syftar till att återskapa denna balans.

 

Få människor har varit i kontakt med hur bra en människokropp kan kännas! I takt med att funktionen återställs försvinner ofta krämpor, smärtor och stelheter, då de varit symtom på underliggande muskulär obalans.

Hur går Postural träning till?

En utförlig hållningsanalys i kombination med symtombild och individens målsättning ligger till grund för behandlingen. Primärt används därefter skräddarsydda träningsövningar för att korrigera klientens problematik eller nå de uppsatta målsättningarna. Efter behov balanseras kroppen med övriga tekniker, såsom

  • Triggerpunktsbehandling/muskelknuta-release

  • Massagetekniker

  • Manuell behandling av muskelspolar och golgi-senorgan

  • Neuromuskulära tester

  • Fascia/bindvävs-tekniker​

  • etc.

 

Varje kund får med sig ett för dem unikt, skräddarsytt träningsprogram med utförliga instruktioner, bilder och video som syftar till att korrigera hållning och kroppsfunktion. Detta bidrar i sin tur till smärtfrihet, frihetskänsla i kroppen och bättre prestationsförmåga. Se exempelvideo och bildinstruktion nedan:

Postural Träning.png

Skräddarsydda träningsprogram med tydliga instruktioner följer varje besök!

Postural träning - för vem?

Egentligen passar postural träning ALLA människor. Övningarna är enkla och ger snabb effekt. Ett besök fungerar som en utbildning i hur just din kropp fungerar. Du ges en unik inblick och förståelse i hur du håller din kropp välmående och fungerande för resten av ditt liv.

Har du en värkproblematik är det ytterst relevant att korrigera den genom postural träning, men det fungerar även väldigt bra i förebyggande syfte eller för prestationshöjande ändamål. Många människor är inte i kontakt med hur lätt och välmående en kropp kan kännas. Det är största gåvan du kan ge dig själv. 

 

Ett besök hos en Postural Terapeut är relevant för dig som vill:

  • Förbättra din hållning

  • Optimera din prestationsförmåga

  • Förebygga skador eller värk

  • Samt bli av med en aktiv smärt/skade-problematik

Vart är vi verksamma?

Vi erbjuder Postural Träning i Göteborgsområdet & Stockholm. Klinikerna i Göteborg finns i Johanneberg, på adressen Pontus Wiknersgatan 7. Närmsta busshållplats är Vidblicksgatan. Samt i Kungälv, Utmarksvägen 8, Kungälv. I Stockholm finns vi på Torsgatan 36.

Det finns även möjlighet att hyra Rasmus Svärd, Leg Fysioterapeut till andra orter för föreläsning, workshop eller behandlingsdagar, kontakta mig för mer info. 

bottom of page